Ingrediënten

  zout en peper
  1 kropje radicchio (roodloof)
  800 gram kruimige aardappels
  2 eetlepels olijfolie
  1 eidooier
  100-300 gram bloem
  1 ui
  500 gram paddestoelen
  2 teentjes knoflook
  2 takjes rozemarijn
  1 eetlepel boter
  50 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Was de aardappels goed maar schil ze niet. Dep ze droog. Smeer ze in met 1 eetlepel olijfolie en prik ze in met een vork. Zet ca 45 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 200 graden, hetelucht 175 graden). Laat afkoelen.

Schil de aardappels en stamp ze fijn. Meng met de dooier en de bloem tot een stevig deeg (doe niet meteen teveel bloem bij de aardappels, langzaam bloem erbij doen net zoveel tot je een stevig deeg hebt). Rol uit tot vingerdikke worsten en snij in stukjes van 2 cm. Druk licht aan met een vork. Kook in porties in ruim water met zout tot de gnocchi boven komen drijven.

Maak de paddestoelen schoon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit samen met de rozemarijn in 1 eetlepel olie. Voeg de paddestoelen en de boter toe en bak ca 5 minuten mee. Doe er de gnocchi bij en bak deze mee. Snij de radicchio grof, voeg hem toe en laat even slinken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de parmezaanse kaas.