Ingrediënten

  zout
  250 gram snelkookrijst
  3 wortels (ca 350 gram)
  200 gram peultjes
  2-3 lente-uitjes
  2 eetlepels olie
  1 klein bosje koriander
  4 eetlepels chilisaus
  4 eetlepels teriyakisaus
  200 gram rosbief (plakjes)

Bereidingswijze

Voor 4 personen Breng een liter water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en laat op laag vuur 10 minuten garen. Maak de groenten schoon. Snij de wortels in dunne plakjes en de lente-ui in ringetjes. Verhit de olie in een wok of grote pan. Laat de rijst uitlekken en rooster hem 2-3 minuten in de olie. Voeg de groenten toe en bak alles al roerend 3-4 minuten of tot de groente beetgaar is. Pluk de korianderblaadjes van de takjes. Roer de koriander, de chili- en teriyakisaus door de rijst. Scheur de rosbief in stukjes en serveer met de gewokte rijst.