Ingrediënten
2 rode en 2 groene paprika\
15 gram boter
2 eetlepels fijngesneden peterselie
100 gram geraspte belegen kaas
500 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels sambal oelek
1 ui, gesnipperd
Bereidingswijze
Benodigdheden: aluminiumfolie
Voor 4 personen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de paprika\’s overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten (laat de steeltjes zitten).
Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en roerbak de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak het in 5 minuten rul en gaar; neem de pan van het vuur. Roer de helft van de kaas, de peterselie, sambal en zout en peper naar smaak door het gehakt.
Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak elke helft in aluminiumfolie.
Bak de paprika\’s in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar; vouw 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de folie open en strooi de rest van de kaas over de paprika\’s.
Lekker met rijst of aardappelpuree en een salade.
Recente reacties