Ingrediënten
2 aubergines, gehalveerd
1 theelepel oregano
400 gram lamsgehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngesnipperd
olijfolie
6 tomaten, 4 hiervan in stukjes, 2 in dunne plakjes
1/2 theelepel kaneel
1 theelepel komijn
Bereidingswijze
Nodig: aluminiumfolie Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 190 graden. Schep het meeste auberginevlees uit de helften. Druppel olie over de helften en bestrooi met zout. Bedek met aluminiumfolie en bak 30 minuten. snij het auberginevlees in blokjes en bak met de ui en knoflook in olie zacht. Houd apart. Bak het gehakt bruin en roer er de kruiden, specerijen en stukjes tomaat door. Voeg de auberginemix toe en bak nog 10 minuten. Vul de helften met de gehaktmix en leg er de plakjes tomaat op. Bak nog 30 minuten.
Recente reacties