Ingrediënten

  2 teentjes knoflook
  1 rode ui
  500 gram rundergehakt
  1 eetlepel boter
  50 gram pijnboompitten
  2 stokbroden
  zout en peper
  1 theelepel kaneel
  1 rode en een groene paprika
  3 blikjes tomatenpuree a 70 gram

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de boter in een pan en fruit het gehakt aan. Pel en snipper de ui en de knoflook en bak ze ca 2 minuten mee met het gehakt. Voeg de tomatenpuree en 200 ml water toe en kook het geheel tot een dikke saus. Maak de paprika\’s schoon en snij ze in dunne reepjes. Doe de paprikareepjes en de kaneel bij de saus. Laat alles ongeveer 3 minuten verder garen en breng op smaak met zout en peper. Snij de stokbroden in de lengte doormidden en verwijder het zachte deel, verkruim het en voeg het broodkruim toe aan de saus. Verdeel de saus over de stokbroden. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de broden.