Ingrediënten

  1 theelepel suiker
  tijm
  2 teentjes knoflook
  500 gram tomaten
  1 groene en 1 rode paprika, in stukjes
  1 grote ui, gesnipperd
  scheutje olijfolie
  paprikapoeder
  4 eieren
  4 grote, niet al te dunne, plakken rauwe ham
  zout

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Pel de tomaten. Verwarm de olijfolie in een braadpan en smoor hierin zachtjes de ui en paprika met de in stukken gesneden tomaat, de platgedrukte teentjes knoflook, wat tijm, suiker, zout en een mespunt paprikapoeder. Na een uur moet het geheel er pureeachtig uitzien. Roer de eieren apart los met een vork, doe er wat zout bij en vermeng ze al roerend met de groentepuree. Als ze half gestold zijn (het moet smeu?g blijven) is het gerecht klaar. Bak de plakken ham snel zonder vet in een koekenpan en serveer dit erbij.