Ingrediënten

  500 gram kipfilet
  100 gram pancetta of spek, in reepjes
  1 takje verse dragon
  70 gram boter
  3 eetlepels olijfolie
  1 bos wortels, geschrapt
  1/2 bosje fijngesneden bladpeterselie
  5 theelepels witte wijnazijn
  2-3 eetlepels fijngesneden verse dragon
  1/2 stokbrood, in dunne sneetjes, geroosterd
  45 gram walnoten, geroosterd en gehakt

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de wortels in een braadslee en voeg 1 1/2 eetlepel olie, 40 gram van de boter, 2-3 eetlepels water en het takje dragon toe. Rooster ze in ongeveer 25 minuten gaar. Verhit intussen 10 gram van de boter met de resterende olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de spekjes hierin in 3-4 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de kipfilets in de pan met spekvet in ca. 7 minuten per kant gaar. Leg op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten. Snij daarna in plakjes. Verhit de resterende boter in de koekenpan op laag vuur en laat in 5 minuten bruin kleuren. Voeg de fijngesneden dragon en azijn toe. Schep de kip, wortels, walnoten en peterselie in een schaal door elkaar en voeg zout en peper toe. Schenk de dragonboter erover. Voeg de sneetjes brood toe en schep om.