Ingrediënten

  2 eetlepels honing
  2 teentjes knoflook, geperst
  8 kipkarbonades
  4 eetlepels olijfolie
  2 cm verse gember, geschild en geraspt
  2 sinaasappels, schoongeboend
  1 eetlepel cacaopoeder

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de honing en cacao goed door elkaar. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers het sap eruit. Roer de sinaasappelrasp, -sap, de gember en knoflook door de honing. Breng een pan water aan de kook en leg de kipstukken erin. Laat ca 2 minuten koken en giet af. Bestrooi de kip met zout en peper en leg in een braadslede. Wrijf de kipstukken in met het sinaasappel-cacaomengsel. Snij de overige sinaasappel in plakken en leg deze tussen de kip. Besprenkel met de olie en rooster de kip in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met friet en een salade.