Ingrediënten

  1 hand verse rucolablaadjes
  2 eetl. vloeibare honing
  fijngehakte naaldjes van 2 tot 3 takjes rozemarijn
  40-45 g boter
  4 kleine of 2 grote appels (bv. elstar)
  extra: 4-6 lage ovenvaste schaaltjes
  25-30 g verse walnoten, in stukjes gebroken
  12 mini-geitenkaasjes (bv. petit chèvres van Président)

Bereidingswijze

Voor 4 a 6 personen. Verwarm de ovengrill voor. Knip de steeltjes van de rucolablaadjes af. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in dunne schijfjes. Smelt de boter op laag vuur in een diepe koekenpan of braadpan. Voeg de appelplakjes, een snuf zout, de rozemarijn en honing toe en bak ze, al omscheppend, op matig tot hoog vuur in ongeveer 4 minuten zacht en iets gekaramelliseerd. Verdeel de appelschijfjes over de ovenschaaltjes en de kaasjes over de appel. Zet de schaaltjes 3 tot 4 minuten op het rooster boven het midden van de oven tot de kaasjes iets bruin en gesmolten zijn. Bestrooi met walnoten en daarna met rucolablaadjes en eet direct, met knapperig stokbrood erbij.