Ingrediënten

  4 eetlepels boter
  4 eetlepels olie
  zout en versgemalen peper
  1 ei
  2 eetlepels bloem
  4 takjes peterselie
  1 kleine ui
  750 gram vastkokende aardappels

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Schil de aardappels, was ze en rasp ze grof boven een kom. Dep de aardappelrasp goed droog met keukenpapier. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Meng de aardappel met de ui, peterselie, bloem, ei, zout en peper. Verhit de olie met de boter tot zeer heet in een ruime koekenpan. Leg telkens 4 kleine bergjes van het aardappelmengsel in het hete vet. Druk deze met een eetlepel plat en bak in ca. 4 minuten goudbruin en knapperig, halverwege keren. Neem de koekjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Herhaal dit tot het aardappelmengsel op is.