Ingrediënten

  4 grote kruimige aardappelen, gewassen
  125 gram Griekse yoghurt
  200 gram gemengde paddenstoelen, in stukjes
  2 sjalotten, fijngesnipperd
  2 eetlepels olijfolie
  2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  2 eetlepels bieslook, fijngesneden

Bereidingswijze

nodig: 4 vellen aluminiumfolie van 20 x 20 cm Voor 4 personen. Verwarm de oven voor toto 200 graden. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie. Leg de aardappels op het rooster van de oven en pof ze in 45 minuten gaar, of tot de punt van een scherp mesje makkelijk door het kruim glijdt. Grotere aardappelen kunnen langer nodig hebben. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en de peterselie. Roer de bieslook door de yoghurt. Verwijder de folie van de aardappelen. Snij de bovenkant van de aardappel in met een scherp mesje. Druk de aardappelen voorzichtig met je vingers aan de zijkant in, zodat de schil openscheurt. Schep de paddenstoelen op de aardappelen. Schep de bieslookroom erop. Bestrooi met peper en naar wens wat extra fijngesneden bieslook.