Ingrediënten

  30 gram grove mosterd
  100 gram gemengde salade
  vers gemalen peper
  1 komkommer
  1/8 liter crème fraîche
  1 eetlepel grof zeezout
  1 bosje dille
  600 gram verse zalm

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Bestrooi de zalm met zeezout en vers gemalen peper. Bestrijk de zalm dan met de grove mosterd. Hak de dille fijn en druk de met mosterd besmeerde zalm hierin. Leg de zalm op een bord of roestvrije schaal en bedek deze met plastic folie. Laat het geheel minimaal 1 dag onder druk van ongeveer 1,5 kg marineren (gebruik hiervoor bijv. een pak melk of een baksteen).

Halveer de komkommer en verwijder het zaad. Snij de komkommer in dunne plakjes en deze plakjes weer in reepjes. Roer de crème fraîche glad en voeg de reepjes komkommer toe. Breng op smaak met zout en peper.

Was de sla en maak deze aan met een eenvoudige dressing. Leg een beetje sla aan de bovenkant van een bord.

Snij de zalm in dunne plakjes schuin weg. Leg de plakjes zalm tegen de sla en drapeer een lepel komkommercrème op een open plaats op het bord.