Ingrediënten

  1/2 theelepel cayennepeper
  1 eetlepel kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  dunne sneetjes brood
  3 eetlepels olijfolie
  3 kleine rode paprika\
  zeezout en peper
  takje rozemarijn
  takje tijm
  50 ml sherryazijn
  2 teentjes knoflook, in plakjes

Bereidingswijze

Grill de paprika\’s zachtjes tot het vel zwart en gebarsten is. Stop ze in een plastic zak en laat afkoelen. Ontvel de paprika\’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Leg de paprika\’s in een zeef en vang het vocht op. Snij het vruchtvlees in repen van 1 cm breed.

Verwarm een koekenpan. Voeg olie, azijn, tijm, rozemarijn, knoflook, cayennepeper en het opgevangen paprikasap toe en bak 2 minuten op laag vuur. Voeg de reepjes paprika, kappertjes, peterselie en naar smaak zout en peper toe en bak al roerend 1 minuut. Haal van het vuur af, laat afkoelen en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Laat het gerecht op kamertemperatuur komen, serveer het als tapas met dunne sneetjes brood.