Ingrediënten

  geroosterde pitabroodjes
  25 gram muntblaadjes
  200 gram yoghurt
  1 limoen, de helft uitgeperst
  1/2 theelepel gemalen koriander
  1/2 theelepel gemalen komijn
  1/2 theelepel cayenne peper
  750 gram kipfilet, in de lengte in repen gesneden
  4 grote bladen ijsbergsla, in stukken gescheurd

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Roer limoensap en de kruiden (koriander, komijn en cayennepeper) door de yoghurt. Doe de helft van dit mengsel in een lage schaal en voeg de kip hier aan toe. Zet even apart om te laten marineren. Zet de grill op de hoogste stand. Rijg de kiprepen aan 8 metalen spiesen. Leg ze op een met olie ingevette bakplaat en grill ze 3 a 4 minuten aan beide kanten. Leg de broodjes op een bord samen met de ijsbergsla en de munt. Leg de spiesen erbij en serveer met een lepel van het overgebleven yoghurtmengsel.