Ingrediënten

  175 gram rijst
  3 dl kippen- of visbouillon
  snufje saffraanpoeder
  scheutje witte wijn
  zout en 1 rode peper
  olijfolie
  1 ui
  2 tot 3 teentjes knoflook
  1 grote tomaat
  1 rode paprika
  250 gram kipfilet
  50 gram ontvelde pinda\’s (ongezouten)
  1 klein bosje koriander
  2 eetlepels cajunkruiden
  85 diepvries doperwtjes
  150 gram roze garnalen

Bereidingswijze

Voor 2 personen Doe de rijst in een pan, voeg er de bouillon, een scheutje witte wijn, een snufje zout en de saffraan aan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst, goed afgedekt, op een laag vuur in ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken. Verhit op matig vuur de olijfolie in een hapjespan. Snipper de ui, doe de ui met de uitgeperste knoflook in de pan en laat het 2 minuten zachtjes fruiten. Snij de paprika klein en doe deze in de pan. Verwijder de pitjes uit het pepertje, hak het pepertje klein en doe ook in de pan. Zet het vuur hoger. Snij de kip in stukjes en voeg ze aan het gerecht toe. Roer alles af en toe goed door. Doe de pinda\’s met de koriander en de cajunkruiden in de keukenmachine en hak ze zeer fijn. Voeg het pindamensel, de garnalen en de garnalen en de erwtjes toe en verhit het 3 tot 4 minuten op hoog vuur. Snij de tomaat in stukjes. Schep de rijst in de hapjespan en doe er de stukjes tomaat bij. Verhit het geheel nog een minuut en voeg eventueel nog wat cajunkruiden toe.