Ingrediënten

  4 eieren
  900 gram rundergehakt
  100 gram vers broodkruim
  5 eetlepels boter
  225 gram dun gesneden rookspek
  1 theelepel grof zeezout
  1/2 theelepel fijn tafelzout
  1 theelepel worcestersaus
  4 uien

Bereidingswijze

Voor 8-10 personen. Verhit de oven voor op 220 graden. Breng een pan water aan de kook en kook 3 eieren 7 minuten. Pel en hak de uien en verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem. Doe de ui in de pan en laat ze 20-25 minuten zachtjes bakken tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen. Doe de worcestersaus met het gehakt in een kom en kneed de ui erdoor. Kneed het rauwe ei erdoor en ten slotte het broodkruim. Verdeel het mengsel in twee porties en maak de onderste helft van het gehaktbrood dr de ene helft in een platte eivormige laag van ongeveer 23 cm lang in een bdraadslee te drukken. Pel de drie gekookte eieren en leg ze op een rijtje op het gehakt. Leg de andere helft van het gehakt over de eieren en vorm er een brood van. Maak het gehaktbrood glad en zorg ervoor dat er geen holtes in zitten, maar druk het niet te stevig aan. Garneer het gehaktbrood met spek en duw de uiteinden van de plakjes goed in het gehakt zodat ze tijdens het bakken niet omkrullen. Bak het gehaktbrood 1 uur, tot er helder sap uitloopt en laat het als het uit de oven komt 15 minuten rusten, dan gaat het snijden makkelijker. Snij het gehaktbrood in dikke plakken zodat iedereen wat ei krijgt. Giet er bij het serveren evt. wat braadvocht uit de braadslee over, of serveer er een andere saus naar keuze bij.