Ingrediënten

  400 gram rundergehakt
  1 dikke prei
  1 theelepel kerriepoeder
  1 ei
  2 eetlepels olijfolie
  16 plakjes filodeeg
  1 bosje verse bieslook
  snufje zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Laat het filodeeg langzaam ontdooien en om te voorkomen dat het uitdroogt, leg je het onder een theedoek. Maak de prei schoon, snij de steel in de lengte in vieren en was het zand er tussenuit. De prei met een scherp mes zo fijn mogelijk snijden. De prei even kort bakken in olijfolie. Kerriepoeder toevoegen zodat de smaak en kleur van de kerrie mooi vrij komt. Maak het rundergehakt op smaak met de gebakken prei, rauw ei, peper en zout. Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen, maak er balletjes van en rol deze tot gelijkmatige staafjes. Leg een plakje filodeeg op het aanrecht en smeer deze in met een kwastje met olijfolie. Verdeel hierover in de lengte enkele sprietjes bieslook, leg een tweede vel filodeeg hierop en strijk deze aan. Leg een staafje gehakt vooraan en rol deze met het filodeeg een stukje op. Vouw nu de zijkanten naar binnen en rol de loempia verder op. Leg de acht gehaktloempias met voldoende tussenruimte op een bakplaat met bakpapier in een heteluchtoven van 180 graden, afbakken in ongeveer 10 tot 15 minuten. Omdat je rundergehakt gebruikt mag het gehakt van binnen nog een beetje rose zijn. Dan blijven de loempias mooi sappig en worden ze niet droog. Je kunt er eenvoudig een salsasausje bij maken van fijngesneden tomaat, prei en een beetje chilisaus.