Ingrediënten

  extra vergine olijfolie
  3 kropjes radicchio, schoongemaakt, buitenste bladeren verwijderd
  evt. wat extra gorgonzola
  100 gram gorgonzola
  1 eetlepel rodewijnazijn
  4 eetlepels rozijnen
  1 rode ui, fijngesnipperd
  sap van 1/2 citroen
  2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  handvol rucola

Bereidingswijze

Voor 6 personen. Zet een grillpan op hoog vuur en laat die gloeiend heet worden. Giet wat olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en zet die op middelhoog vuur. Fruit de uisnippers hierin 10 minuten tot ze zacht en kleverig, maar niet verkleurd zijn. Voeg de rozijnen toe en bak ze roerend 1-2 minuten mee, voeg dan de wijnazijn toe. Neem de pan van het vuur. Verkruimel de kaas in een blender, voeg het citroensap toe. Doe er wat olijfolie bij, zout en peper en een scheutje water. Mix tot een dressing. Snij de radicchio in partjes van 3 cm en bak ze, eerst met de snijkant naar beneden, in porties in de hete grillpan, een paar minuten per kant. Doe ze in een kom, schep het uimengsel erover en bstrooi met de pijnboompitten. Hussel goed door elkaar. Leg op een schaal en besprenkel de salade met de gorgonzoladressing. Bestrooi met de rucola en verkruimel eventueel extra gorgonzola erboven.