Ingrediënten

  3 eetlepels sojasaus
  1 eetlepel sesamolie
  1 eetlepel zonnebloemolie
  1 eetlepel honing
  sap van een citroen
  1 theelepel vijf-kruidenpoeder
  1 theelepel gemberpoeder
  12 kippenboutjes zonder vel
  2 eetlepels sesamzaadjes
  4 eetlepels verse koriander

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Vermeng de sojasaus, sesamolie, zonnebloemolie, honing, citroensap, vijfkruidenpoeder en gemberpoeder tot een marinade. Vermeng vervolgens de kippenboutjes met de marinade en zet afgedekt 1 nacht in de koelkast. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Verwarm de grill voor (of de barbeque). Maak om het uiteinde van elk pootje een manchet van wit papier of aluminiumfolie. Bestrooi de kippenboutjes met sesamzaad en grill ze ongeveer 15 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Keer ze tussentijds regelmatig om en bestrijk ze met de marinade. Snij de korinader fijn en garneer de kip hiermee.