Ingrediënten

  1-2 theelepels korianderzaad, geroosterd en gemalen
  1-2 theelepels komijnzaad, geroosterd en gemalen
  1 ui, geraspt
  500 gram mager rundergehakt
  1 theelepel zout
  1/2 theelepel cayennepeper of chilipoeder
  1 theelepel gerookt paprikapoeder
  1-2 theelepels karwijzaad, geplet
  1 bosje verse koriander, fijngehakt
  1 bosje verse platte peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Meng het rundergehakt met de andere ingredienten in een kom. Kneed het gehakt goed en druk het plat in een kom om de lucht eruit te slaan. Het mengsel moet uiteindelijk glad en wat plakkerig zijn. Steek een barbeque aan of verwarm de grill op de hoogste stand. Verdeel het gehaktmengsel in 4-6 gelijke porties en boetseer het gehakt om de spiesen heen. Leg de kebabs op de barbeque of onder de grill en rooster ze 4-5 minuten aan elke kant. Serveer de kebabs met harissa, wat plat brood en een salade.