Ingrediënten

  1 lente-ui, fijngehakt
  5 gram verse koriander, fijngehakt
  rasp en sap van 1 limoen
  snufje peper
  snufje chilipoeder
  1/2 takje oregano
  1 theelepel paprikapoeder
  1 teen knoflook, geperst
  1/2 eetlepel citroensap
  4 eetlepels olijfolie
  4 schouderkarbonades
  1 groene appel, in kleine blokjes
  1 avocade, in kleine blokjes
  zout

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Roer 3 eetlepels olijfolie, citroensap, knoflook, paprikapoeder. oregano, chilipoeder en peper tot een marinade. Schep de karbonades door de marinade en laat het vlees afgedekt 1 uur in de koelkast marineren. Schep de limoenrasp, limoensap, koriander, 1 eetlepel olijfolie, lente-ui, appel en avocado voorzichtig door elkaar tot een groene salsa. Bewaar tot gebruik koel.
Neem de karbonades 15 minuten voor gebruik uit de koelkast en bestrooi ze met zout. Droog ze na het kwartier af en grill ze in een hete grillpan aan beide zijden goudbruin en gaar in totaal 6 a 7 minuten.
Schep de groene salsa over de gegrilde karbonades.