Ingrediënten

  3 eetlepels sojasaus
  3 eetlepels donkere basterdsuiker
  2 eetlepels olijfolie
  2 tamme eendenborstfilets
  2 rode pepers
  2 teentjes knoflook
  2 dl sinaasappelsap

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Pel de knoflook. Maak de epers schoon en snij ze in ringetjes. Snij de vette kant van de eendenborsten om de 1/2 cm in. Leg ze in een schaal. Doe de olie met de suiker, sojasaus, sinaasappelsap, uitgeperste knoflook en peperringetjes in een pan en breng alles aan de kook. Kook alles tot de suiker is opgelost. Laat het iets afkoelen en schenk het over de eendenborstfilets. Zet de schaal 3 uur in de koelkast en keer de filets regelmatig. Verhit een grill op de middelste stand. Neem de filets uit de marinade en leg ze op een rooster onder de voorverwarmde grill. Zet er een lekbak onder. Rooster de filets ca 15 minuten. Keer ze regelmatig en bestrijk ze met de marinade. Neem ze uit de oven en laat ze even rusten. Snij ze in plakjes.

Tip: lekker met een gepofte aardappel, gemengde groenten en een zoete chilisaus.