Ingrediënten

  4 eetlepels droge witte wijn
  stukje gruyere van 75 gram
  zout
  750 gram witte asperges
  30 gram boter
  `3 eetlepels amandelschaafsel
  1/2 eetlepel boter om in te vetten

Bereidingswijze

Benodigdheden: lage ovenschaal van ca 20 x 30 cm. Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet de ovenschaal in. Schil de asperges met een aspergeschiller vanaf vlak onder de punt naar beneden. Snij de houtige onderkant (ongeveer 2 cm) van de asperge af. Kook in een pan met ruim water en zout de asperges ca. 6 minuten. Rasp ondertussen de kaas. Laat de asperges uitlekken en leg ze met de punten naar een kant in de ovenschaal. Sprenkel de wijn erover en verdeel de helft van de boter er in vlokjes overheen. Strooi de kaas en het amandelschaafsel erover en verdeel de rest van de boter erover. Bak de asperges in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin.