Ingrediënten

  600 gram Roseval aardappeltjes
  1 eetlepel citroensap
  1 1/2 dl olijfmayonaise
  15 gram rucola
  frituurolie

Bereidingswijze

Benodigdheden: staafmixer en frituurpan.

Pureer de rucola, olijfmayonaise en citroensap in een hoge mengkom met een staafmixer. Was de aardappeltjes goed en snij ze in vieren. Snij het vruchtvlees uit elk aardappelpartje zodat de schil met 1/2 cm dik vruchtvlees overblijft.
Bekleed een bord met keukenpapier. Verhit in een frituurpan de olie tot 180 graden. Frituur de helft van de schilletjes in enkele minuten goudbruin en gaar. Laat de aardappelschilletjes op keukenpapier uitlekken en bak op dezelfde wijze de overige schilletjes.

Gebruik het overgebleven vruchtvlees voor een lekkere aardappelpuree.
In plaats van Roseval kun je ook andere kleine vastkokende aardappeltjes nemen.