Ingrediënten

  24 mini mozzarellabolletjes (uitgelekt)
  75 gram bloem
  2 eieren
  100 gram paneermeel
  1,5 liter arachideolie
  1 eetlepel truffel-paddenstoelentapenade (potje)
  2 kippenbouillontabletten
  100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  1 teen knoflook
  25 gram boter
  300 gram risottorijst

Bereidingswijze

Extra nodig: frituurpan of ruime pan en een keukenthermometer.

Voor 8 personen.

Snij de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en fruit 3 minuten mee.

Breng ondertussen in een andere pan 1,2 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Hou de bouillon heet op laag vuur.

Voeg een soeplepel bouillon toe aan de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg weer een lepel bouillon toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Meng de tapenade en kaas erdoor en schep de risotto in een ruime lage schaal. Laat in 2 uur helemaal afkoelen.

Schep een flinke eetlepel koude risotto in je hand. Duw er een mozzarellabolletje in en vorm tot een mooi balletje. Herhaal tot je er 24 hebt.

Doe de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een ander diep bord en doe het paneermeel in weer een ander diep bord. Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.

Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 graden. Controleer de temperatuur eventueel met de keukenthermometer. Frituur de balletjes in kleine porties in 4 minuten goudbruin.