Ingrediënten

Bereidingswijze

Gebonden aspergesoep Grondstoffen. 100 gram margarine ½ ui 120 gram bloem 1 potje kippenbouillon 2 liter aspergekookvocht 3 kippenbouillonblokjes 1 pakje room Materialen. hoge kookpan mesje snijplank spatel garde maatbeker Werkwijze. 1. snij de ui zéér fijn, 2. smelt de margarine in de kookpan, 3. smoor de fijngesneden ui twee minuten in de margarine, niet laten verkleuren, 4. haal de pan van het vuur en roer de bloem er doorheen, 5. laat het een tijdje afkoelen, 6. roer een deel van het kookvocht er door tot er een geen klontjes meer inzitten, 7. doe de bouillon uit het potje en de rest van het kookvocht erbij en breng het aan de kook, 8. doe de bouillonblokjes, de room en het vlees uit potje erbij, 9. uiteraard met in stukjes gesneden gekookte asperges.