Ingrediënten

  125 gram rijst
  100 gram Parmaham
  45 gram blanke amandelen
  2 grote, rijpe avocado s
  3 eetlepels citroensap
  15 gram basilicum
  15 gram peterselie
  2 teentjes knoflook
  50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  2 eetlepels zure room
  3 eetlepels olie
  zout
  peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Snij de Parmaham in reepjes. Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Schil de avocado s, halveer ze en verwijder de pit. Besprenkel het vruchtvlees met 1 eetlepel citroensap. 1/2 halve avocado in langwerpige reepjes snijden. Snij de rest in blokjes en doe deze in de keukenmachine. Snij de basilicum en de helft van de peterselie grof. Pel de knoflook en hak deze grof. Doe de amandelen, basilicum, gesneden peterselie, kaas, zure room en de rest van het citroensap bij de blokjes avocado in de keukenmachine. Pureer dit kort tot een gladde, dikke puree. Schenk er twee eetlepels olie in een dun straaltje bij en pureer glad. Breng de avocadopesto op smaak met zout en peper. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de reepjes ham ca. 1 minuut op laag vuur. Voeg de gekookte rijst toe en bak al omscheppend ongeveer 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de avocadopesto naast de rijst. Garneer met plakjes avocodo en een takje peterselie.