Ingrediënten

  1 theelepel tijm
  100 gram roomboter
  peper en zout
  dille
  1 dl olijfolie
  4 makreelfilets (a 175 gram)
  2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  2 venkelknollen, in dunne plakjes gesneden

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Vermeng de boter met de tijm en zout naar smaak. Rol tot een worst, verpak in vershoudfolie en leg in de koelkast om op te stijven.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm daarin de olijfolie. Snij de huid van de vis op enkele plaatsen in, bestrooi met peper en zout en schroei de vis snel in 2 a 3 minuten aan elke kant dicht. Houd warm tot gebruik.

Roerbak de kappertjes en de venkel een paar minuten, breng op smaak met wat zout en peper en schep het mengsel over de vis.

Garneer met plakjes tijmboter en dille.

Epiploic appendagitis diet