Ingrediënten

  2 eetlepels mayonaise
  600 gram (tijger) garnalen
  1 eetlepel koriander
  3 eetlepel verse munt
  2 eetlepels Thaise rode currypasta
  2 teentjes knoflook, geperst
  sap van 1 citroen
  1 kleine rode peper, fijngesneden
  2 sjalotten
  1/2 komkommer
  400 gram watermeloen

Bereidingswijze

Nodig: satéprikkers Voor 4 personen. Week houten satéprikkers in water om verbranding te voorkomen. Open de garnalen door met een scherp mesje de rug in te kepen. Meng de mayonaise, citroensap, knoflook en currypasta. Roer 1 eetlepel munt, de koriander en de garnalen erdoor en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Maak ondertussen de salsa. Snij de watermeloen en komkommer in stukjes van 1 cm en meng met de sjalotten, de overgebleven munt, peper en citroensap. Rijg de garnalen aan de spiesen en gril ze 2-3 minuten. Draai ze om en gril nogmaals tot ze roze en gaar zijn. Serveer de garnalen met de salsa.