Ingrediënten
2 eetlepels mayonaise
600 gram (tijger) garnalen
1 eetlepel koriander
3 eetlepel verse munt
2 eetlepels Thaise rode currypasta
2 teentjes knoflook, geperst
sap van 1 citroen
1 kleine rode peper, fijngesneden
2 sjalotten
1/2 komkommer
400 gram watermeloen
Bereidingswijze
Nodig: satéprikkers Voor 4 personen. Week houten satéprikkers in water om verbranding te voorkomen. Open de garnalen door met een scherp mesje de rug in te kepen. Meng de mayonaise, citroensap, knoflook en currypasta. Roer 1 eetlepel munt, de koriander en de garnalen erdoor en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Maak ondertussen de salsa. Snij de watermeloen en komkommer in stukjes van 1 cm en meng met de sjalotten, de overgebleven munt, peper en citroensap. Rijg de garnalen aan de spiesen en gril ze 2-3 minuten. Draai ze om en gril nogmaals tot ze roze en gaar zijn. Serveer de garnalen met de salsa.
Recente reacties