Ingrediënten

  scheutje zonnebloemolie
  klont boter
  1 eetlepel bloem
  handjevol gehakte peterselie
  200 gram gepelde garnalen
  175 gram mais (blikje)
  een bosje lenteui
  1 kg bloemige aardappels

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de aardappels tot ze net gaar zijn. Laat ze afkoelen en rasp ze in een grote kom. Hak de lenteui fijn, laat de mais uitlekken en voeg beiden toe aan de aardappels samen met de garnalen, peterselie, zout en peper. Meng alles goed doorelkaar. Vorm van het mengsel met je handen 8 koekje en bestuif deze licht met bloem. Verwarm de boter en olie in een koekenpan en bak 4 koekjes voor ongeveer 3 minuten. Draai ze om en bak ze nog 3 a 4 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de pan, houdt ze warm terwijl je de andere 4 koekjes bakt. Serveer met een salade en citroenpartjes.