Ingrediënten

  1/2 dl olijfolie
  peper en zout
  1 1/2 dl koude groente- of kippenbouillon
  sap van 1 limoen
  1 eetlepel verse koriander
  1 komkommer
   1 rijpe avocado
  1 tomaat
  2 teentjes knoflook
  mespunt gemalen korianderzaad
  1 kleine Spaanse peper
  12 gamba

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Ontvel de tomaat, hak de Spaanse peper (zonder de zaadjes) en de knoflook fijn. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit, haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Pureer in een keukenmachine Spaanse peper, knoflook, korianderzaad, avocado, komkommer en tomaat, voeg al draaiende het limoensap en de bouillon toe. Breng de puree op smaak met zout en peper.

Verwijder de schaal van de gamba’s en snij de staarten op de rug in met de punt van een klein mesje. Verwijder zo het darmpje uit de staart.

Verhit de olijfolie in een pan. Bak de gamba’s kort om en om. Bestrooi met zout en peper.

Schep de avocadopuree in een diep bord en leg hierop de gamba’s. Garneer met versgehakte korianderblaadjes.