Ingrediënten

  200 gram taleggio, korst verwijderd
  6-8 eieren
  500 gram courgette
  zout en peper
  1 teen knoflook, geperst
  1 ui, gesnipperd
  1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Extra nodig: ovenvaste koekenpan voor 4 personen Verwarm de ovengrill voor. Rasp de courgette grof boven een kom. Klop de eieren los in een kom en voeg wat zout en peper toe. Snij de helft van de kaas in blokjes en de rest in plakjes. Verhit de olie in een middelgrote ovenvaste pan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de geraspte courgette en flink wat zout en peper toe. Bak al omscheppend ca. 8 minuten of tot de courgette zacht is en het vocht is verdampt. Meng er dan de knoflook door en zet het vuur laag. Verdeel de blokjes kaas over het courgettemengsel. Schenk de eieren erover en bak op laag vuur 6-8 minuten tot de onderkant goudbruin is. Verdeel de plakjes kaas over de omelet en schuif de pan kort onder de ovengrill tot de bovenkant goudbruin en gestold is. Bestrooi met versgemalen peper en serveer met lekker brood.