Ingrediënten

  1 theelepel gemalen kaneel
  1 ei
  3 eetrijpe peren
  6 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
  1 eetlepel amandelschaafsel
  2 eetlepels lemon curd (potje)
  150 gram amandelspijs

Bereidingswijze

Nodig: bakpapier Voor 6 personen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek aan elkaar. Schil de peren, snij in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in dunne partjes. Splits het ei. Kneed het eiwit en kaneel door het amandelspijs. Verdeel de spijs met de bolle kant van een lepel over het bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg 1 cm naar binnen. Leg de partjes peer dakpansgewijs in 2 rijen op het deeg. Bestrijk de vulling met de lemon curd en de randen van het deeg met de eidooier. Bak de perentaart in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 minuten. Bestrooi de perentaart ermee zodra deze uit de oven komt.