Ingrediënten

  5 eieren, wit en dooier gescheiden
  100 gram hazelnoten, gemalen
  100 gram boter
  200 gram donkere chocolade, in stukjes gehakt
  2 eetlepels poedersuiker
  250 gram aardebeien
  25 ml Frangelico likeur
  75 gram zelfrijzend bakmeel, gezeeft
  100 gram kristalsuiker
  1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

Voor 8 personen. Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de chocolade en de boter au bain marie, haal de schaal van de pan met heet water en meng de eierdooiers, suiker, het meel, de hazelnoten en de likeur door de chocolade. Sla dan de eiwitten tot ze in zachte pieken blijven staan. Meng de eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel. Schenk het mengsel in een ingevette, beklede, ronde bakvorm van 20 cm doorsnede en bak de taart in 40 tot 45 minuten totdat deze een beetje van de zijkant van de vorm loskomt. Maak ondertussen de aardbeiensaus. Meng de aardbeien met de poedersuiker en het citroensap in een keukenmachine tot een gladde massa. Zeef de saus en voeg een beetje water toe als het mengsel te dik is. Serveer de taart in punten met de aarbeiensaus.