Ingrediënten

  75 gram lichtbruine basterdsuiker
  20 gram boter
  25 gram pijnboompitten
  3 bolletjes stemgember, gehakt
  50 gram amandelschaafsel
  75 ml crème fraîche
  20 gram bloem
  75-100 gram chocolade
  50 gram cranberries

Bereidingswijze

Extra nodig: bakpapier. Voor 15 koekjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm de boter, basterdsuiker en bloem en op matig vuur. Roer goed tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Voeg de crème fraîche toe en roer tot deze geheel is opgenomen. Roer amandelschaafsel, gember, pijnboompitten en cranberries erdoor en verdeel het beslag met een lepel over de bakplaat, bekleed met bakpapier. Maak kleine rondjes van het beslag en houd wat ruimte ertussen. Bak de koekjes 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rekje. Smelt intussen de chocolade au-bain-marie. Doop de bodems van de koekjes in de chocolade en laat ze opstijven op bakpapier. Garneer ze eventueel nog met wat slierten gesmolten chocolade.