Ingrediënten

  olijfolie of notenolie
  50 gram ongezouten pistachenootjes, grof gehakt
  1/4 theelepel roze peper
  1/2 theelepel komijnzaad
  1/2 theelepel venkelzaad
  175 gram zachte geitenkaas
  2 stevige kleine courgettes
  200 gram gemengde paddenstoelen, grof gesneden
  2 teentjes knoflook, fijngesneden
  zeezout
  peper en zout

Bereidingswijze

Voor 2 personen. Snij de courgettes op een mandoline (of met de kaasschaaf) in flinterdunne plakken. Bak de paddenstoelen en knoflook op middelhoog vuur in 15 minuten zacht. Breng op smaak met veel peper en weinig zout. Doe de paddenstoelen met de geitenkaas in een hoge beker en pureer tot een fijne crème, breng eventueel nog verder op smaak. Rooster de specerijen al omschuddend 2 minuten in een droge koekenpan tot ze net beginnen met poffen en stamp ze grof in een vijzel met wat zeezout en meng met de pistache. Verdeel de helft van de courgette over 2 borden, schep er wat geitenkaascrème over, leg er – dit keer schuin – nog een paar cougettelinten over (eventueel nog met nog wat geitenkaascrème) en bestrooi met het specerijen-notenzout. Besprenkel met een lekkere olijfolie of notenolie.