Ingrediënten

  4 grote vellen filodeeg
  3 eetlepels rietsuiker
  3 eetlepels paneermeel
  1 theelepel kaneel
  4 goudrenetten
  100 gram boter
  sap van 1/2 citroen
  2 eetlepels honing
  100 gram walnoten

Bereidingswijze

Extra nodig: bakpapier. Voor 8-10 stukken. Smelt de boter. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng de appelblokjes met de kaneel, het paneermeel en de rietsuiker. Verwarm de oven voor (elektrisch 200 graden/hetelucht 175 graden). Bestrijk de vellen filodeeg met boter. Leg ze overlappend op een werkvlak en verdeel er het appelmengsel over. Rol het filodeeg op zodat een lange rol ontstaat. Vorm van de rol een spiraal en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druip de overgebleven boter over het filodeeg. Bak de rol ca. 30 minuten in de oven. Hak de walnoten grof. Meng de honing met het citroensap. Neem de taart uit de oven en besmeer hem direct met het honingmengsel. Strooi er de walnoten overheen en laat de taart helemaal afkoelen.