Ingrediënten

  1 gedroogde chorizoworst (150 gram), in stukjes
  5 eieren, lichtgeklopt
  16 vellen filodeeg
  70 gram halfzongedroogde tomaatjes, uitgelekt en fijngehakt
  50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  2 eetlepels gehakte basilicumblaadjes
  100 gram mozzarella, geraspt
  gemengde salade voor erbij
  1 theelepel maanzaad (natuurwinkel of toko)
  60 gram boter, gesmolten

Bereidingswijze

Extra nodig: bakvormpjes (inhoud 180-200 ml), ingevet. Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de chorizo al omscheppend in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur 2 tot 3 minuten tot de stukjes knapperig zijn. Laat afkoelen. Klop de eieren, mozzarella, basilicum, tomaat en de helft van de Parmezaan in een kom door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de chorizo erdoor. Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter, leg er steeds 4 op elkaar en snij ze bij tot vierkante vellen van 19-20 cm. Leg in elk bakvormpje 4 vellen deeg, laat het deeg royaal overhangen. Verdeel de vulling over de deegbakjes en vouw het overhangende deeg over de vulling, knip eventueel het teveel aan punten wat bij Bestrijk met de rest van de boter, bestrooi met maanzaad en de rest van de Parmezaan. Bak de taartjes 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze 5 minuten in de vorm rusten, haal ze uit de vorm en serveer met de salade.