Ingrediënten

  8 velletjes filodeeg
  3 eetlepels boter
  1 sjalot
  500 gram Hollandse garnalen, gepeld
  1 eetlepel creme fraiche
  zout en peper
  400 gram spinazie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt 2 eetlepels boter. Besmeer ieder velletje filodeeg met de gesmolten boter. Pel en snipper de de sjalot. Meng de garnalen en de sjalot met de creme fraiche en breng op smaak met zout en peper. Leg op ieder lapje deeg een hoopje van het garnalenmengsel. Vouw de hoeken van het deeg omhoog en draai de uiteinden samen dicht als een snoeppapiertje. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze in ca 15 minuten in de oven. Was de spinazie in ruim koud water en laat hem goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel boter in een grote pan en bak er 2-3 minuten de spinazie in. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de filobonbons met de spinazie.