Ingrediënten

  mespunt nootmuskaat, vers geraspt
  2 1/2 dl slagroom
  45 gram boter
  500 gram fettucine
  60 gram parmigiano-reggiano, vers gerapst
  zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Doe 4 liter water in een grote pan op hoog vuur. doe de boter en room in een grote koekenpan op middelhoog vuur, breng het geheel aan de kook en kook de room al roerend tot bijna de helft in. Voeg nootmuskaat, een beetje zout en een royale hoeveelheid peper uit de molen toe. Haal de pan van het vuur. Als de saus van het vuur is en het pastawater kookt, voeg dan een eetlepel zout aan het kokende water toe en doe er alle pasta tegelijk in, kook tot de pasta beetgaar is. Giet de pasta af en doe ze bij de saus in de koekenpan. Voeg de geraspte kaas toe, meng de pasta goed met de saus, voeg zonodig nog wat zout en peper toe en dien het gerecht direct op.