Ingrediënten

  12 eetlepels hartige vulling
  1 eetlepel melk
  2 eetlepels poedersuiker
  snufje kaneel
  1 blik croissantdeeg van 240 gram

Bereidingswijze

Voor 12 croissants.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Open het blik croissantdeeg, rol het deeg uit en snij het in 6 driekhoeken gemarkeerd door perforatie. Snij iedere driehoek door de helft. Vorm enigszins door het deeg uit te rekken tot een langgerekte driehoekige vorm.
Leg een theelepel hartige vulling op het brede stuk van iedere driehoek. Rol de driehoek op om de vulling te omsluiten. Leg ze op de bakplaat, bestrijk met melk en bak ze in 8-10 minuten luchtig en goud bruin. Leg ze op een rooster. Schep de poedersuiker en kaneel in een kleine zeef en bestrooi de warme croissants ermee.

Hartige vulling:
Bijvoorbeeld gekruide gehaktvulling, ragout, kaasboter, fijngehakte garnalen, zalm of gerookte makreel.