Ingrediënten

  zout en versgemalen peper
  350 gram farfalle (vlinderpasta)
  60 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  3 eieren
  1 bosje verse salie
  250 gram (Italiaanse) salami
  50 ml olijfolie

Bereidingswijze

Voor 3-4 personen. Snij de salami in blokjes en haal de blaadjes van de salie. Klop de eieren met de kaas, zout en peper goed door elkaar. Kook de farfalle gaar. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Bak de salami al omscheppend in ongeveer 3 minuten knapperig en bruin. Hou warm op heel laag vuur. Leg keukenpapier op een bord. Verhit de rest van de olijfolie in een diepe koekenpan of kleine braadpan. Frituur de salieblaadjes hierin in 1-2 minuten goudbruin en knapperig. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op het keukenpapier. Verwarm een schaal voor. Klop de eiersaus nog even goed door. Giet de pasta af. Meng direct de eiersaus door de hete pasta en daarna de salamiblokjes, schep heel goed door elkaar. Door de hitte van de pasta verandert het ei in een romige saus. Schep de past in de warme schaal en bestrooi met de knapperige salieblaadjes. Lekker met een groene salade.