Ingrediënten
1 eidooier
2 eetlepels paneermeel
zout en peper
3 eetlepels bloem
1/4 theelepel gemalen komijn
1 liter olie om te frituren
2 blikjes kikkererwten (a 425 ml)
1 ui
3 takjes peterselie
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
Voor 4 personen
Giet de kikkererwten af, spoel ze af en laat ze uitlekken. Hak de peterselie fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Pureer de kikkererwten, de knoflook, de ui en de peterselie. Voeg de eidooier, het paneermeel en de bloem toe en roer het mengsel glad. Breng op smaak met zout peper en komijn. Zet het mengsel ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Vorm van het falafelmengsel ongeveer 20 balletjes zo groot als een walnoot.
Verhit de olie in een frituurpan of grote pan tot 180 graden C. Frituur de balletjes in porties 2-3 minuten. Keer de balletjes af en toe om. Laat ze uitlekken.
Lekker met muntyoghurt of knoflooksaus en pitabrood.
Recente reacties