Ingrediënten

  snufje oregano
  4 takjes peterselie
  2 1/2 kg spareribs
  1 citroen
  4 teentjes knoflook
  1/4 theelepel peper
  1 theelepel verse gemberwortel
  2 eetlepels sojasaus
  2 eetlepels droge sherry
  2 eetlepels honing
  1 1/2 eetlepel vijf-kruidenpoeder
  4 eetlepels chilisaus
  4 eetlepels arachideolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Snij de citroen in schijfjes. Zet de spareribs in een grote braadpan onder koud water en voeg de citroen, de peterselie en de oregano toe. Breng aan de kook en laat de spareribs, gedeeltelijk afgedekt, 30 minuten koken. Laat ze uitlekken en leg ze in een ondiepe schaal. Pers de knoflook uit en roer in een kom de knoflook met de peper, de geraspte gember, de sojasaus, de sherry, de honing, de vijf-kruidenpoeder, de chilisaus en de olie goed door elkaar. Giet dit mengsel over de spareribs en laat ze afgedekt een uur marineren. Verwarm de grill of barbecue voor en rooster de spareribs op matig vuur mooi bruin en krokant. Bedruip ze regelmatig met de marinade.