Ingrediënten

  125 gram blauwschimmelkaas (roquefort, bleu d\’Auvergne), verkruimeld
  3 eetlepels cognac
  2 teentjes knoflook, geperst
  1 theelepel fijngesneden salie
  1 eetlepel boter
  zout en peper
  4 entrecotes
  5 olijfolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Meng voor de saus de knoflook met de cognac, kaas en 4 eetlepels olijfolie. Bestrooi de entrecotes met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie met de boter en bak daarin de entrecotes aan beide kanten 2-4 minuten tot ze mooi rosé zijn. Laat de entrecotes verpakt in aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten. Verwarm intussen de saus op heel zacht vuur tot de kaas gesmolten is. Breng de saus op smaak met peper en salie en serveer de saus bij de in plakken gesneden entrecotes.