Ingrediënten

  1 eendenborstfilet van 300 gram
  zout en versgemalen zwarte peper
  100 gram cantharellen of gemengde paddestoelen
  1 dl rode wijn
  2 eetlepels balsamicoazijn
  1 eetlepel bruine suiker
  verse tijmblaadjes om te garneren
  1/4 theelepel piment

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
Benodigdheden: keukenpapier en aluminiumfolie.

Snij een ruitpatroon in de velkant van de eendenborstfilet. Wrijf de vleeskant in met zout, peper en de piment. Bak in een droge koekenpan de filet op de velkant in 6-8 minuten goudbruin. Veeg intussen de cantarellen schoon met een stuk keukenpapier. Keer de eendenborstfilet en bak de andere kant in 3-4 minuten bruin. Het vlees mag van binnen nog rood tot ros? zijn.
Wikke de eendenborstfilet in aluminiumfolie en houd hem warm op een plank.
Schep 2-3 eetlepels van het eendenbakvet in een wok of hapjespan en roerbak hierin de cantharellen op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar. Haal de cantharellen uit de pan en houd ze apart. Schenk de rode wijn en de balsamicoazijn bij het bakvet, roer de bruine suiker erdoor en kook het geheel op hoog vuur in 3-4 minuten in een lichtgebonden jus. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de eendenborstfilet in plakjes en verdeel ze over 2 warme borden. Schenk wat jus over de filets en leg de cantharellen er bovenop. Bestrooi met de tijmblaadjes.