Ingrediënten
1 pond borstfilet van tamme eend
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels sherry
2 theelepels witte basterdsuiker
2 eetlepels maizena
zout en peper
2 dl olie
150 gram cashewnoten
2 eetlepels honing
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Meng de ketjap met de sherry, de suiker en de maizena tot een gladde saus.
Snij de eendefilet in dikke repen en marineer ze in deze saus (minimaal een half uur).
Verhit de olie in de wok en bak het vlees in 4 porties na elkaar , tot ze een knapperig korstje hebben gekregen.
Haal het uit de pan, laat het uitlekken op keukenpapier en houd het vlees warm.
Giet de olie uit de wok en bak in deze nauwelijks geoliede pan de cashewnoten. Voeg de honing onder goed doorroeren aan de noten toe en schep dit mengsel over de stukjes eendevlees.
Recente reacties