Ingrediënten

  4 eetlepels suiker
  6-8 eetlepels calvados (appelbrandy)
  1/2 bosje munt
  2 eieren
  2 zakjes vanillesuiker (ca 16 gram)
  zout
  100 ml melk
  100 gram bloem
  een beetje boter
  2 appels
  350 ml slagroom

Bereidingswijze

Voor ca. 10 stuks

Klop de eieren los met de vanillesuiker en een snuf zout. Voeg de bloem toe en meng tot een glad geheel. Voeg geleidelijk de melk toe en roer het beslag steeds helemaal glad. Roer 100 ml slagroom door het beslag. Laat het beslag minimaal 30 minuten rusten.

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in zeer dunne schijfjes. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Verdeel ca. 6 appelschijfjes over de bodem van de pan. Schenk een dun laagje beslag in de pan en kantel de pan zodat de hele bodem bedekt is.

Bak de crêpe 1-2 minuten en strooi er 1/2 eetlepel suiker over. Draai hem voorzichtig om. Bak de crêpe nog ca. 1 minuut en besprenkel hem met een beetje calvados. De crêpe moet slechts lichtbruin kleuren. Neem de crêpe uit de pan en herhaal tot het beslag op is.

Roer de overige calvados door 250 ml slagroom en klop hem lobbig. Strijk de slagroom over de crêpes en garneer met munt. Serveer de crêpes direct.