Ingrediënten

  1/2 le champain stokbrood
  1 theelepel pittige fijne mosterd
  1 sjalot, gesnipperd
  4 eetlepels mayonaise
  1 ei
  2 blikjes krab (a 170 gram), uitgelekt
  20 gram platte peterselie, fijngesneden
  1 citroen, in parten
  100 ml zonnebloemolie
  6 druppels Tabasco
  2 theelepels Worcestershire sauce
  peper en zout

Bereidingswijze

Benodigdheden: keukenmachine en keukenpapier. Voor 6 personen. Maal het brood in de keukenmachine tot kruim. Meng in een kom de krab met het broodkruim, het ei, de peterselie, mayonaise, sjalot, mosterd, Worcestershire sauce en Tabasco. Voeg peper en zout naar smaak toe. Vorm met vochtige handen 12 balletjes en druk ze een beetje plat. Verhit de olie in een koekenpan en bak de crabcakes in 5 minuten goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de citroenpartjes.