Ingrediënten

  1 1/2 theelepel worcestersaus
  1 theelepel dyonmosterd
  3 eetlepels mayonaise en 50 gram mayonaise
  1 ei
  1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
  3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  1/2 rode paprika, in kleine blokjes
  1/4 theelepel knoflookpoeder
  1/2 theelepel tabasco
  3 eetlepels hete chilisaus
  500 gram krabvlees
  zout en peper
  4 sneetjes witbrood, korst verwijderd, licht gedroogd en fijngehakt
  sap van 1/2 citroen
  1 rijpe mango, geschild en pit verwijderd

Bereidingswijze

Nodig: bbq of grillpan, staafmixer of keukenmachine. Voor 8 stuks. Meng in een kom het ei, 3 eetlepels mayo, mosterd, worcestersaus en tabasco en roer goed door elkaar. Doe de knoflookpoeder, paprikapoeder, paprika, , bladpeterselie, witbrood en zout en peper naar smaak erbij en meng goed. Voeg als laatste het krabvlees toe en roer het er met de hand zorgvuldig door. Verdeel in 8 gelijke balletjes en druk die een beetje plat. Laat de cakes 1 uur rusten in de koelkast. Steek de bbq aan of verwarm de grillpan. Maak ondertussen de mayo door 50 gram mayonaise, de hete chilisaus, de rijpe mango, citroensap samen te voegen en te pureren met een staafmixer of keukenmachine. Controleer op smaak en voeg eventueel zout en peper toe. Leg de crabcakes op de grill en laat ze in 6 tot 8 minuten bruin worden en draai ze pas om als ze stevig aanvoelen en loskomen van het grillrooster of de grillpan. Gaar de andere zijde circa 4 minuten, tot deze ook mooi bruin en krokant is. Serveer de crabcakes met de mayonaise om te dippen.